Обвиненият в убийството на 51-годишна жена от Варна Атанас Георгиев остава в ареста. Това реши на заседание днес Варненският окръжният съд. Тежкото престъпление беше извършено преди дни по особено мъчителен за жертвата начин.

Варна

Мъжът е на 58 години с постоянен адрес в Пазарджик, а от два месеца е живеел на семейни начала с жертвата си във варненския квартал "Аспарухово".

Пред съда Атанас Георгиев призна, че е нанесъл няколко удара с юмрук в главата на жертвата. Той оправда искането си да не остане в ареста с факта, че сам се е обадил на спешна помощ на следващия ден, когато е установил, че жената е мъртва.

Атанас Георгиев има условна присъда за причинена катастрофа и в момента е в изпитателен срок. След задържането му, са установени 3.30 промила алкохол в кръвта.

След промените в Наказателния кодекс престъплението убийство при домашно насилие се наказва със затвор между 15 и 20 години или с доживотна присъда.

Полицията разкри две тежки битови убийства във Варна

Полицията разкри две тежки битови убийства във Варна

Две тежки битови убийства са разкрити през последните часове във Варна, а извършителите са задържани. Заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви, че...