НОВИНИ

Съдът остави в ареста обвиняемия за убийството в "Банишора"

Обвиненият за убийството на 25-годишната жена в столичния квартал "Банишора" остава в ареста. След заседанието на съда стана ясно, че 23-годишният задържан Васил Василев не си спомня какво се е случило в трагичната нощ. Обстоятелствата около инцидента не станаха публично достояние, защото мярката за неотклонение беше разгледана при закрити врата.

Айше Сали
от Айше Сали
17:01, 19.01.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Вместо убиец и жертва, близките на Васил и Калина очаквали, че те ще станат съпруг и съпруга. Запознали се преди няколко месеца и бързо заживели заедно. Нощта на фаталния инцидент започнала с романтична вечеря. Последвала сцена на ревност заради съобщения в мобилния телефон. Останалото, до позвъняването на баща си и опита за самоубийство, Васил твърди, че не помни.

Иван Тасков, прокурор: Tой казва, че не си спомня. Но ние и докторите казваме, че това е защитна версия. Хайде, ние, прокуратурата - да, но и докторите! Просто сме сигурни, че всичко си спомня.
Христо Чолаков, адвокат: За мен също ще е интересно какво е станало въпросната вечер, както той самия ми заяви от вечерта, от 23:50 ч. до следващия ден на обяд му се губи цялото това време.

В деня на убийството заради болка в краката обвиняемият пил 20 хапчета успокоителни. След това и уиски. Заключението от съдебната експертиза е, че обвиняемият не е употребявал нито големи количества алкохол, нито пък наркотици преди злощастния инцидент.

За извършеното престъпление 23-годишният мъж може да получи от 10 до 20 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар изпепели три къщи, паметници на културата в Габрово
Пожар изпепели три къщи, паметници на културата в Габрово
Шуменски квартали на протест заради винетки за влизане в града
Шуменски квартали на протест заради винетки за влизане в града