НОВИНИ

Съдът остави в ареста полицая, съдействал на ало измамници

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста бившият зам.-началник на Трето районно управление Стоян Павлов по обвинение за покровителство на телефонни измамници и взимане на подкуп от 300 лв. Павлов се разследва и за други нарушения. Според адвоката му обаче, той е набеден, за да се спре повишението му.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
17:15, 14.10.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Съдът счете, че ако Стоян Павлов бъде освободен, той може да въздейства на свидетелите - двама души, уличени по друго дело за участие в телефонни измами. Единият от тях, който е бил близък с бившия полицейски началник, е обявен за общодържавно издирване. Според прокуратурата камерите пред 3-то районно са запечатили две срещи на свидетелите и Стоян Павлов, осъществени точно пред сградата на полицията.

Борис Мендев - прокурор: Сумата е получена пред районното управление и това е заснето от камерите и е анализирано от видео-техническа експертиза. Парите са предадени в цигарена кутия, така че е спазена известна конспиративност.

Според защитникът на Павлов обаче двамата свидетели са се свързали с него по съвсем различен повод. Единият от тях продавал колата си и искал да сподели с полицейския шеф опасенията си, че може да бъде измамен при евентуална сделка. Така, според адвоката, по делото за подкуп няма доказателства нито за предадени пари, нито за срещи между Павлов и свидетелите. А в обвинението са допуснати съществени пропуски.

Красимир Елдъров - адвокат: Когато има пари, знаете как ги документират, ръцете светят, на който ги е дал и който ги е пипнал. Няма запис, няма снимка. И с лупа не се вижда даването, изобщо освен него друг човек изобщо не се вижда. Питайте прокурора...
БНТ: - На снимката не са ли вашия подзащитен и двамата свидетели? - Госпожо, ако беше това, щяха да пишат имената още в обвинението. Не ги пишат, защо? Няма на снимката среща на един човек с други двама.

Според съда обаче записите от камерите потвърждават казаното от свидетелите. Въпреки това арестуваният полицейски шеф беше крайно лаконичен. И каза само, че не е участвал в измами.

Взехте ли подкуп от 300 лева?
Стоян Павлов /на излизане от залата/: - Не.

Заради подозренията, че бившият полицейски началник е прикривал телефонни измамници, вътрешният министър Валентин Радев е назначил пълна проверка на 3-то районно управление в Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предотвратиха кражба на дървесина в района на Елешница и Сандански
Предотвратиха кражба на дървесина в района на Елешница и Сандански
Дни на италианското образование 2017 представя водещи университети в Италия
"Дни на италианското образование 2017" представя водещи университети в Италия