НОВИНИ

Съдът остави в ареста заместник-началника на 3-то РПУ в София

Развитие по скандалния случай с двамата висши полицаи, обвинени, че са опитали да откраднат печалба от тотото за близо 12 000 лева от възрастна жена. Заместник-директорът на трето районо управление Красимир Любомиров остава в ареста. На свобода излиза началникът на група от СДВР Николай Стоименов заради липса на доказателства. Решението е на Софийския районен съд.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:59, 15.02.2020 (обновена)
5098
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Двамата висши полицаи бяха доведени в съдебната зала с белезници на ръцете. По искане на защитата камери не бяха допуснати в залата. В залата заместник-директора на трето районно управление се разплака пред съдията и заяви, че срещу него се води целенасочена атака.

Според прокуратурата, Любомиров е направил опит да представи печелившия фиш от свое име.

В залата стана ясно, че двамата полицаи са имали контакти в криминалния контингенти. Имали са и сериозна практика в областта на разследванията на уличните кражби. Двамата са се познавали близо 5 години. Вероятно те са успели да намерят обирджиите, които са откраднали чантата на възрастната жена, където се е намирал печелившият тото фиш. Този случай е станал в столичен трамвай.

Това не е било регистрирано в СДВР. Днес от прокуратурата заявиха, че са регистрирали пропуски в работата на СДВР.

Иван Петров, прокурор: Аз загатнах нещо в пледоариите си. В смисъл, че има пропуск в самата институция, който ще бъде остранен с писмо до директора на СДВР. Пропуск за това, че имуществото, което постъпва в СДВР, докато не се предаде на съответното материално отговорно лице, не се завежда никъде.
Има възможност да се присвояват вещи, това не означава, че те ще бъдат присвоени.

Заместник-директорът на трето районно управление остава в ареста с мотива, че той има възможност да въздейства на разследването. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 1 до 6 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чавушоглу: Разногласията по Сирия няма да повлияят на споразумението за С-400
Чавушоглу: Разногласията по Сирия няма да повлияят на споразумението за С-400
Общо 19 души са задържани от полицията преди дербито Левски - ЦСКА
Общо 19 души са задържани от полицията преди дербито "Левски" - ЦСКА