НОВИНИ

Заподозреният за измами със самолетни билети Спас Василев остава в ареста

Съдът отказа да пусне от ареста заподозрения за измами със самолетни билети Спас Василев, който се представяше като Александър Николов в социалните мрежи. Василев засега е обвинен само за случай отпреди 5 години - с 10 билета за дестинации в Европа, на стойност 490 лева. След заседанието адвокатът му разкри, че пред ГДБОП Спас е направил самопризнания, свързани с фалшивата интернет самоличност.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
18:15, 24.10.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Заради риск да се укрие и доказателства, че е развивал "упорито еднотипна престъпна дейност" - съдът остави Спас Василев в ареста.

Магистратите посочиха, че по делото няма доказателства, че той е Александър Николов, но има достатъчно факти, които го подсказват. След поредица от жалби в ГДБОП стана ясно, че години наред Василев е градил виртуален образ, поддържал е приятелство с десетки журналисти и публични личности и е уреждал пътувания, част от които са били платени, но не са се състояли. Според адвокатa му той е направил самопризнания.

Георги Ценев - адвокат: Тъй като знае, че това е компютърно престъпление, вие познавате човека - той е изключително интелигентен - отива в отдел "Компютърни престъпления" и разказва всичко. Казва - вие ме издирвате. И там продължава около 4 часа разговор.

Магистратите взеха предвид още 2 стари преписки за измама с билети - от Дупница и Благоевград, по които, прецениха, че Василев не е бил обвинен, защото не е бил открит.

Георги Ценев - адвокат: Не е намиран, не е намиран, доколкото разбрах - говорителят на главна прокуратура каза, че за 490 лв. няма кой да го издирва из цяла България. Но по принцип те не могат да взимат отношение по преписки, които могат да бъдат и прекратени.

И днес не стана ясно - как се стигна до ареста на Василев преди десет дни. Според адвоката му се е предал сам, след като разбрал, че го търсят. Съдът обаче цитира докладна, че е бил доведен в ГДБОП. А иначе той е издирван няколко години в страната и чрез Шенгенската информационна система.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-старото средно училище в Разлог с обновена сграда
Най-старото средно училище в Разлог с обновена сграда
Командирът на авиобаза Граф Игнатиево: Няма бунт
Командирът на авиобаза "Граф Игнатиево": Няма бунт