COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Съдът отхвърли искането на заместничката на Иванчева за напускане на ареста

Специализираният наказателен съд отхвърли искането на бившия заместник-кмет на столичния район "Младост" - Биляна Петрова да напусне ареста. Съдът се позова на назначената съдебно- медицинска експертиза, според която, въпреки здравословните си проблеми, разследваната за корупция Петрова може да се лекува и под стража, съобщава БНР.

от БНТ
16:10, 21.08.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
съдът отхвърли искането заместничката иванчева напускане ареста

Според д-р Адриана Русева заболяванията на Петрова не изискват болничен престой и затова тя се е консултирала, както и е осигурила личен преглед на бившия заместник-кмет при още специалисти. Това предизвика реакцията на защитата й, според която вещото лице е изследвало и въпроси, които не са му възложени от съда и прави изводите си без изобщо да се е запознала с условията в ареста.

Съдът обаче не се съгласи и даже похвали Русева, че е проявила самоинициатива за попълване на изследването. Според магистрата, консултациите с други специалисти не само не е неправомерно, а е проява на висок професионализъм.

Докато защитата на Петрова искаше свободата й, включително и защото не е участвала в корупционна схема с кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и бившия районен кмет Петко Дюлгеров по изнудването на бизнесмена Александър Ваклин, обвиняемата се разплака, а съдът даде почивка. А след нея обяви, че Биляна Петрова остава под стража - решение, което тя може да обжалва пред Апелативния специализиран съд.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: До края на седмицата ще имаме напълно работещ Търговски регистър
Бойко Борисов: До края на седмицата ще имаме напълно работещ Търговски регистър
​В 900 училища в страната текат ремонти
​В 900 училища в страната текат ремонти