НОВИНИ

Съдът публикува мотивите за предсрочното освобождаване на Полфрийман

Софийският апелативен съд публикува мотивите за предсрочното условно освобождаване на Джок Полфрийман. Той е осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов.Вижте и още във включването на Иво Никодимов.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:58, 20.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Според съда австралиецът е излежал повече от половината си присъда, а ако се приспаднат и дните, в които е работил, всъщност на Полфрийман му остават 6,5 години затвор. Освен това според съда той е изплатил част от обезщетението към близките на убития студент.

Според мотивите, написани от съдебния състав с председател съдия Калин Калпакчиев, Джок Полфрийман не представлява обществена опасност и се е поправил достатъчно в затвора. Това е другият основен мотив, с който съдът приема, че той може да бъде предсрочно условно освободен.

;

Най-вероятно Джок Полфрийман няма да излезе днес като свободен гражданин. "По света и у нас" научи, че австралиецът не притежава валиден документ за самоличност. Неговият австралийски паспорт е с изтекъл срок на валидност, поради което най-вероятно Полфрийман ще бъде предаден на Дирекция "Миграция" в МВР и ще бъде настанен в Центъра за временно настаняване на чужди граждани в Бусманци.

Следва той да направи постъпки пред австралийското посолство в Атина, което отговаря за България, за да му бъде издаден пасаван. Едва след като той бъде издаден и изпратен в България, Джок Полфрийман ще може да бъде освободен.

Въпросът е обаче какво се случва с онази част от обезщетенията, които са на обща стойност 400 000 лв. и които той не е изплатил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младен Маринов: Водачите на тротинетки - задължително с каска и книжка
Младен Маринов: Водачите на тротинетки - задължително с каска и книжка
6 тона автомобилно масло изгоряха при пожар в Пловдив
6 тона автомобилно масло изгоряха при пожар в Пловдив