НОВИНИ

Съдът пусна от ареста обвинените за отвличането на Адриан Златков

Софийският апелативен съд пусна от ареста 4-та обвинени, че са помагали за отвличането на Адриан Златков. Ивайло Борисов-Ториното, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова ще излязат на свобода срещу 10 000 лева гаранция. Мартин Марков трябва да плати 5 000 лева гаранция. Според прокуратурата обвиняемите са снабдили с автомобили и SIM карти неизвестните засега извършители.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
18:15, 08.02.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

След близо 3 часа заседание магистратите прецениха, че няма категорични доказателства за връзка на четиримата с отвличането. И въпреки, че за всеки от тях има факти, които съвпадат, и водят до основателни подозрения, те са фрагментарни и след 5 месеца разследване, не са достатъчни за задържане под стража.

Съдът подчерта, че се абстрахира от представените оперативни данни и анализи на отношенията в подземния свят.

Розалина Апостолова - адвокат на Георги Джамбазов и Здравка Стефанова: Ако всеки съд е на мястото си както този и когато прокуратурата се яви без доказателства да иска мярка и съдът каже - Не! Отидете си намерете доказателства и се върнете пак!

На петия път прокуратурата ще разбере и ще се научи, че не може да се явява с докладни, зрънца, пъзелчета и детски играчки, за да иска задържане под стража.

Според съда за Ториното е ясно само, че е закарал синя "Шкода" за затъмняване на стъкла. За Джамбазов и Стефанова има съвпадения, свързани с пътувания в чужбина и купуване на SIM-карти.

Но не е доказано категорично, че това е "Шкода"-та, с която е отвлечен Адриан, нито, че това са картите, ползвани от похитителите за комуникация с баща му. Според прокуратурата съвкупността от доказателства, сред които записи от камери, телефонни кореспонденции и съвпадения по лица, време и място, категорично сочи към обвиняемите.

Сотир Цацаров, главен прокурор: За съда или добро или нищо. Трудно се доказват подобен тип деяния. Не мога да скрия аз съм и личен наблюдател на това, което са свършили колегите от СГП, както и Столичната дирекция. За мен е извършена огромна работа.

Разследват се още хора, замесени в отвличането на Адриан Златков. Главният прокурор заяви, че има известни подозрения и за поръчителя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първото DJ парти в безтегловност
Първото DJ парти в безтегловност
Бизнесът у нас иска само лятно часово време
Бизнесът у нас иска само лятно часово време