НОВИНИ

Съдът пусна Петър Низамов-Перата под домашен арест

Районният съд в Малко Търново пусна под домашен арест Петър Низамов-Перата, който бе задържан заради клипа с "арестуваните" и завързани със свински опашки мигранти. Съдът определи мярката да бъде изпълнена незабавно.

bnt avatar logo
от Източник "Дневник"
14:50, 15.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
съдът пусна петър низамов перата домашен арест

Мотивите на магистратите бяха, че няма опасност Низамов да се укрие, защото има постоянен адрес. Според съда обаче има обосновано предположение, че той може да извърши ново престъпление. На въпрос на "Дневник" прокурорът по делото заяви, че ще помисли до понеделник дали да протестира определението, но към момента по-скоро то го устройва.

На излизане от съда Перата заяви, че кани всички журналисти, без бургаския сайт "Флагман", на домашния си адрес, за да им даде интервю. Той бе посрещнат от няколко привърженици с възгласи: "Да живее България" и "Българският съд затваря българите".

Самият Низамов на влизане в колата на Съдебна охрана изрецитира част от стихотворението на Никола Вапцаров "Борбата е безмилостно жестока": Но в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото те обичахме. Той заяви, че ще обжалва мярката, защото не е доволен от определението на съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посещение на Кейт и Уилям в Бутан
Посещение на Кейт и Уилям в Бутан
Само цитати: Дебатът в ЕП за съхраняването на данните и за данъците
Само цитати: Дебатът в ЕП за съхраняването на данните и за данъците