COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Съдът в Асеновград отложи отново началото на делото срещу задържаните за побоя

Съдията от Районен съд - Асеновград Иван Шейтанов отложи за втори път началото на делото за мярката за неотклонение на деветимата роми, обвинени за побоя над гребците от местния клуб по кану-каяк в понеделник.

от БТА
14:43, 30.06.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Съдът в Асеновград отложи отново началото на делото срещу задържаните за побоя

Адвокатът на трима от тях Красимир Елдъров заяви, че има пропуски в документите по разследването, като уточни, че страниците по приложените материали не са номерирани и няма опис. Според него липсата на номерация предполага, че може "да има забравен някакъв документ".

Още един адвокат, от общо 7-те защитници, подкрепи Елдъров, като допълни, че няма приложени и документи за медицинско освидетелстване на тези от задържаните, които са пострадали при побоя, за разлика от потърпевшите. Към протеста на защитата се добави и факта, че в документацията липсвал фотоалбум на разпознаването.

;

Представителят на Районна прокуратура Асеновград каза, че обвинението не е длъжно да внесе в съда по дело за мярка за неотклонение пълния обем на материалите, като уточни, че досъдебното производство продължава. Съдия Иван Шейтанов разпореди материалите по делото да бъдат номерирани от секретаря на съда без да се прави опис.

Като обвиняеми за побоя над децата, състезатели по кану-каяк и техните треньори и родители станал на 26 юни, са привлечени ромите Емрал Рамадан, Костадин Мечев, Абдраман Абдраманов, Стефан Димитров, Исмет Лютви, Яшар Салин, Ангел Михайлов, Васил Иванов и Славчо Михайлов, всички с адресна регистрация в Асеновград. В залата бяха допуснати по един близък на всеки от тях.

Засиленото полицейско присъствие в Асеновград продължава със служители на полицията и жандармерията. На всички изходи на Асеновград има полицейски патрул, служители на реда са навсякъде из града и най-вече в ромската махала.

Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината