Германският вестник "Ди Велт" съобщава за казуса с отнетото българско бебе, за който БНТ първа разказа. Според изданието българското семейство ще бъде съдено в немския град Винзен за предполагаема злоупотреба със 7-месечното им дете.

Съдът във Винзен ще реши следващата седмица съдбата на бебето, поето от социалните грижи, съобщи адвокатът на родителите, Рюдигер Шулц-Ганзен.

Момиченцето е настанено в приемно семейство от Службата за младежки грижи на окръг Харбург. Родителите настояват детето да им бъде върнато.

Според описанието на адвоката, българското семейство живее близо до град Харбург. Малко преди Коледа детето е пострадало в автомобилна катастрофа в Унгария. Автомобилът на родителите е ударен от голямо превозно средство с ремарке. Родителите отлетели за Хамбург с пострадалото дете и го закарали в болницата в Алтона.

Там лекарите изразили подозрение, че някои от нараняванията са по-стари. Те установили хематом в главата и фрактури по краката. Възникнал въпрос дали детето е насилствено третирано или е паднало. Родителите обаче не са уведомили за падане.

Отнеха 7-месечно бебе от българско семейство в Хамбург

Отнеха 7-месечно бебе от българско семейство в Хамбург

Българско семейство, живеещо в Хамбург, търси помощ от институциите у нас, след като 7-месечното им бебе било отнето вчера от Германската агенция за з...

По искане на Службата за младежки грижи семейният съдът разпореди вземането на детето под опека на 9 януари. Съдът също така изпрати молба за експертно заключение за нараняванията до Университетската клиника Хамбург-Епендорф.

Следващият закрит процес е насрочен за 21 януари.

Българското посолство в Берлин съдейства за изясняване случая с отнетото бебе

Българското посолство в Берлин съдейства за изясняване случая с отнетото бебе

Нови подробности за отнетото от социалните служби в Хамбург 7-месечно българско бебе, за което първо "По света и у нас" съобщи. От външно министерство...

Протестиращи подкрепиха българското семейство, чието дете беше отнето в Германия

Протестиращи подкрепиха българското семейство, чието дете беше отнето в Германия

Днес и в София, и в Пловдив протестиращи подкрепиха българското семейство, чието дете беше отнето от германските социални служби. Седеммесечната Катер...