НОВИНИ

Седларски: ​България се превръща в център за производство на части за автомобили

България се превръща в център за производство на части за автомобили. В последните 2 месеца у нас са стъпили големи западни компании. Това съобщи, в "Денят започва", служебният министър на икономиката Теодор Седларски. Фирмите предпочитат да изнасят производството си у нас, заради данъчната политика и евтината работна ръка. Седларски, коментира, че основната цел на министерството е да привлече повече инвеститори, които да наемат квалифицирани работници и да увеличат заплатите.

bnt avatar logo
от БНТ
09:01, 03.04.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Теодор Седларски - служебен министър на икономиката: "Много се говори за растежа на производителност на труда. Ами това става , чрез капиталово снаряжение - така да се изразим, класически в икономиката. Чрез повече натрупване на високоефективен капитал. Така, че с малък брой работници да се произвежда голямо количество продукция, което води до големи приходи и възможност за големи заплати. За съжаление за някои хора, тези стари модели, в които имаше хиляди заети в някакви цехове от старо поколение вече няма да се върнат. Говорим за индустрия 4.0, която е една от инициативите на МИ, в последния месец. Ние го изведохме като тема и много се радвам, че успяхме да го постигнем това нещо. Говори се, България преминава към това нещо. Новите индустрии са механизирани, роботизирани, изкуствен интелект. Там човека заема творческите позиции. '

Служебният миниcтъp на икономиката коментира изтеклия и в интернет запис, на който се чува как той коментира промени в бордовете на държавни дружества.

"Разговорът е по повод разпространението на българското кисело мляко. Записът цели да направи скандал и новина. Прокуратурата трябва да провери случая и да се разбере кой го е направил този запис, което е прецедент", заяви министърът.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Верижна катастрофа на магистрала Люлин затрудни движението
​Верижна катастрофа на магистрала Люлин затрудни движението
Въвежда се организация на движението заради заснемане на рекламен клип в София
Въвежда се организация на движението заради заснемане на рекламен клип в София