НОВИНИ

Седми благотворителен коледен бал „Всички сме едно семейство“ в Бургас

За седма поредна година в Бургас тази вечер ще се проведе Благотворителен коледен бал „Всички сме едно семейство“. Със събраните средства тази вечер ще бъде купено оборудване на кабинети по Първа долекарска помощ в 5 училища в областта.

bnt avatar logo
от БНТ
09:24, 25.11.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

ОУ „Васил Априлов“ е едно от училищата, които миналата година получиха оборудване на кабинета по Първа долекарска помощ. Днес децата вече се обучават как да оказват първа помощ на пострадали.

Такова оборудване е необходимо във всички училища, защото помага за създаване на устойчиви знания и навици за оказване на първа помощ на ученици. Много от училищата обаче не могат да го закупят, защото е скъпо.

Мариана Стефанова, директор на ОУ „Васил Априлов“: Това изключително много помага в обучението на децата в Първа до лекарска помощ. На практическа основа да се усвоят знанията и те да бъдат по- лесно прилагани. Действително това което получихме като дарение е на сериозна стойност, която за жалост в училище не винаги имаме възможност финансова, за да закупим.

През годините събраната сума от баловете е над 20 хиляди лева. Тя е дарена на БЧК-Бургас и се използва за хуманни каузи в подкрепа на децата на града.

Тодор Йосифов, председател на Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС“: Нашият Благотворителен Коледен бал се провежда традиционно всяка година, като идеята ни е да обединим обществото, младите хора , хората които знаят какво значи да постигнеш успеха, но работят с доброто, хората с добри сърца.

И тази вечер на Коледния благотворителен в бал в Бургас се очакват да дойдат много хора, които ще помогнат за каузата на младежите от сдружението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Варна обявява конкурс за най-красива коледна украса
Община Варна обявява конкурс за най-красива коледна украса
Видински манастир от времето на Средновековието тъне в нищета
Видински манастир от времето на Средновековието тъне в нищета