НОВИНИ

Седмица на здравословното хранене в Благоевград

Започва седмица на Здравословното хранене и здравословния начин на живот. В тази връзка в Благоевград се организират различни инициативи, обединени под мотото „Да раздвижим Благоевград”. Идеята е младежи да покажат различни начини как хората могат да поддържат добра форма чрез спортуване и балансирано хранене.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
19:33, 30.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Спорт и правилно хранене – това е успешната формула за здравословен начин на живот според доброволците на БЧК в Благоевград.

"Важното е да се раздвижим поне малко, да спим редовно, да има определени часове, в които ядем."

"Би трябвало да консумира повече плодове, да бъде по-малко мазна храната, по-малко пържено. За жалост, това не е националната ни кухня."

За да приканят хората да се раздвижат, спортисти от различни клубове правиха демонстрации на няколко места в парк "Бачиново". Към професионалистите се присъединиха и случайни минувачи, които играха хора, научиха таекуондо хватки и танцуваха зумба.

Ани Андонова – специалист по младежка дейност в БЧК-Благоевград: "Децата от малки да започнат да спортуват, защото, ако не се започне от най-малките после вече малко по-трудно се придобиват някакви навици за здравословен начин на живот."

Според статистиката все по-малко хора спортуват и се хранят балансирано, което е причина за наднорменото им тегло. В България всяка година се увеличава броят на децата, които са със затлъстяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Може ли Първанов да се кандидатира за нов мандат - говорят конституционалисти
Може ли Първанов да се кандидатира за нов мандат - говорят конституционалисти
И. Раева: Това е най-звездният ансамбъл, който е имала България
И. Раева: Това е най-звездният ансамбъл, който е имала България