НОВИНИ

Села в Пловдивско се надпреварват кое да вземе стария асфалт от АМ „Тракия“

Кметовете на селата в община Раковски се надпреварват кой пръв да вземе стария асфалт от автомагистрала „Тракия", за да си ремонтират разбитите улици. В момента се преасфалтира северното платно на аутобана край Пловдив. Някои от жителите дори си плащат директно на камионите и запълват сами дупките пред домовете си.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
11:44, 08.06.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Още преди да започне ремонтът на магистралата, строителните фирми питали кметовете дали може да складират стария асфалт на тяхна територия. Няколко села се съгласили, но в замяна поискали да го ползват за запълване на дупки.

Иван Тачев - кмет на село Белозем: Така или иначе щеше да бъде извозван някъде и това е повече разход за изпълнителите и повече бавене за самото изпълнение. Дори се радвам на това, че помагам по този начин на държавата да бъде по-бързо осъществен този ремонт.

Най-голямо количество - по 10 000 тона има за селата Белозем, Чалъкови и Шишманци. От години пътната настилка в Белозем е в много лошо състояние.

Иван Тачев - кмет на село Белозем: 68 км. пътна мрежа в Белозем - улична общинска мрежа. От тях може би едно 80% са зле.
Стоян Стоянов - жител на Белозем: Всяка година ремонт на колите и то як ремонт.
;
Ваня Ангелова - жител на село Белозем: Имаме зъболекарски кабинет, фризьорски салон, хранителен магазин - достъпът на клиентите ни просто ужасен.
Стоянка Пенева - жител на село Белозем: Зимата особено, ако не е с джипа няма с какво да минем. С кола изобщо не може. Тук става половин метър водата.

Очаква се запълването на дупките с фрезования асфалт да започне до дни. Макар и стар, той трябва да издържи поне две години. А хората се надяват все някога уличната мрежа да бъде напълно асфалтирана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп може да покани Ким Чен-ун в САЩ
Доналд Тръмп може да покани Ким Чен-ун в САЩ
Километрична опашка от ТИР-ове на ГКПП „Кулата - Промахон“
Километрична опашка от ТИР-ове на ГКПП „Кулата - Промахон“