COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Село Марково затъна в боклуци

Обилните снеговалежи затрудняват събирането на битовите отпадъци в планинските села в Пловдивско. За препълнени контейнери сигнализираха зрители от село Марково. Наш екип провери каква е ситуацията.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Нели Ангелова, Сашка Пушкова
20:00, 27.01.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Според Михаил Екимджиев от четири седмици в Марково не са събирани битови отпадъци, а задължението на фирмата е да го прави веднъж на 7 дни.

Михаил Екимджиев
"Това не важи само за труднодостъпните поради дебелия сняг стръмни улици. Това е така и в центъра на Марково."

На преливащи контейнери попадаме на улица „Цар Иван Асен Втори“. Там живее и Тодор Тодоров, който е намерил решение на проблема – изхвърля отпадъците си в Пловдив, като ги карал до града с колата.

Тодор Тодоров
"От един месец поне има, откакто не е чистено, те казаните показват. Тук плащаме данъци пък камионът падне ли малко сняг и не минават."

Кметът на Марково - Пламен Кабаков, обясни, че селото е разделено на три зони и съдовете за смет се събират по график в три различни дни. По думите му нашата проверка съвпаднала с почистването на две трети от селото, а ние сме се оказали на улица, която е заложена за следващия ден.

Пламен Кабаков – кмет на село Марково
"Призовавам хората е да подават сигнали към кметството, защото само така можем да знаем къде има проблем."

Кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов заяви, че при него няма постъпил сигнал за проблеми със събирането на сметта в Марково и затова не може да наложи санкции.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отложиха световното по тенис на маса заради коронавируса
Отложиха световното по тенис на маса заради коронавируса
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината