НОВИНИ

СЕМ и комисията по култура: Трябват промени в Закона за радио и телевизия

Съветът за електронни медии и Парламентарната комисия по култура и медии проведоха първа среща, на която обсъдиха важни теми, свързани с общата им работа. Общо е мнението, че са нужни промени в Закона за радио и телевизия, които да уточнят правомощията на СЕМ по време на избори. Депутатите поеха ангажимент да подготвят промените. Участниците в срещата, която се проведе в СЕМ, обсъдиха и въпроси, свързани с цифровизацията на радиоефира и финансирането на СЕМ.

bnt avatar logo
от БНТ
19:57, 21.07.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Славчо Атанасов - председател на Комисията по културата и медиите: Има сериозно неуточняване в законодателството за правомощията на СЕМ и ЦИК по време на избори. Там се получават сериозни разминавания. Спомняте си случая с Костинброд, там се получи един огромен скандал, който на практика се получи така, че СЕМ нямаше необходимите правомощия на този етап да направи някои свои действия.
Мария Стоянова - председател на СЕМ: Ние играем една роля на буфер между медиите и между държавата. Ние играем освен това ролята на стимул за по-голяма конкурентноспособност в този медиен пазар и тази роля ние приемаме насериозно. Радваме се, че и народните представители виждат в СЕМ компетентния, качествения орган, който може да свърши тази дейност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна почистването на Златни пясъци
Започна почистването на Златни пясъци
Патриотите внасят промени в закона за вероизповеданията
Патриотите внасят промени в закона за вероизповеданията