Съветът за електронни медии изслуша генералния директор на БНР Светослав Костов за напрежението в медията и във връзка със спирането на сигнала на програма "Хоризонт" за 5 часа в петък.

Стана ли ясно каква е причината за безпрецедентното спиране на радиото - вижте от прякото включване на Надежда Василева.

Повече от час директорът на БНР отговаря на въпросите на СЕМ. Според него, причината за прекъсването на програмата е технически проблем, свързан с оптичен кабел. Предложението да бъде направена профилактика е дошло от директора на дирекция "Техника".

Светослав Костов - генерален директор на БНР: Това не е решено на 12 или 13 септември, това е решено дни по-рано. Пропуск, че не сме уведомили нито КРС, нито СЕМ.
София Владимирова - председател на СЕМ: Каква е причината 5 часа да нямаме основна програма на обществен доставчик?
Светослав Костов - генерален директор на БНР: Ясно е, че проблем имаме чисто технически. Не съм дръпнал шалтера, както прочетох.
Константин Тилев - КРС: Говорим за спиране на сигнал, подаван от националното радио към предавателите, никой не е спирал предавателите.
Повече от два часа разпитваха ръководството на БНР в ДАНС

Повече от два часа разпитваха ръководството на БНР в ДАНС

Малко преди шест чеса кола на Българското национално радио докара в Държавната агенция Национална сигурност генералния директор на радиото Светослав К...

От медийния регулатор поискаха яснота и около скандала с журналистката Силвия Великова и временното й сваляне от ефир.

Ивелина Димитрова - член на СЕМ: Самата г-жа Великова сподели, че възприема това като опит за цензура. Това беше ли посегателство върху свободата на словото?
Светослав Костов - генерален директор на БНР: Никой не твърди, че Силвия Великова не е добър журналист. Дали е имало цензура - не, няма цензура, дали е сменена в ресора, не, не е сменена в ресора.

В петък Силвия Великова заяви, че не е разбрала погрешно, когато са й казали, че ресорът й е отнет и е свалена от ефир.

Силвия Великова - журналист от БНР: Ресорът ти го поема еди кой си колега, предаването ти утре го поема еди кой си колега, очевидно е сваляне от ефир.

Шефът на БНР обаче посочи, че в почти всички ресори има по двама или трима журналисти, без съдебния.

Премиерът Борисов определи скандала с БНР като саботаж срещу правителството

Премиерът Борисов определи скандала с БНР като саботаж срещу правителството

Премиерът Бойко Борисов определи скандала с БНР като саботаж срещу правителството. Той коментира и изказването на президента Румен Радев, че държавата...

От СЕМ изразиха тревоги от кризата в радиото.

Розита Еленова - член на СЕМ: Аз съм гласувала за вас, както съм гласувала за предишния генерален директор и аз съм искала оставката на предишния генерален директор заради влошената работна среда.
Светослав Костов - генерален директор на БНР: С продължаващите волеизлияния се нагнетява още повече напрежение, отколкото успокояване на обстановката. БНР има най-висок процент на доверие, не определен журналист в него.

От днес "Хоризонт" ще ръководи досегашният програмен директор на радиото и дългогодишен журналист Мартин Минков.

В петък предстои СЕМ да излезе със становище по случая със спирането на програмата.

Мартин Минков е назначен за и.д. директор на "Хоризонт"

Мартин Минков е назначен за и.д. директор на "Хоризонт"

Програма "Хоризонт" има нов и.д. директор – досегашният програмен директор на БНР Мартин Минков, съобщи ръководителят на на националното радио Светосл...