НОВИНИ

СЕМ не избра при първо гласуване нов генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии не успя да избере нов генерален директор на БНР. Шестимата кандидати изложиха концепциите си пред регулатора в два поредни дни. Днес СЕМ трябва да реши - кой от тях ще управлява обществената медия през следващите 3 години.

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:43, 22.01.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Съветът за електронни медии се разпусна за един час, след което ще премине към ново гласуване. Андон Балтаков събра 2 гласа, Антон Митов също 2, Митко Димитров - 1. За избор на генерален директор са необходими 3 от общо 5 гласа.

Бетина Жотева, член на СЕМ: В мотивационното си писмо г-н Балтаков казва: В края на мандата очаквам да съм изградил съвременна мултимедийна организация. Ще подкрепя кандидатурата му за генерален директор на БНР.
Галина Георгиева, член на СЕМ: Най-откроилият се за бъдещето на БНР е г-н Андон Балтаков, той показа визионерство, декларира гъвкавост при вземане на решения, диалогичност.
Ивелина Димитрова, член на СЕМ: Концепцията, която ще подкрепя е тази, която подкрепих преди 6 месеца и нямам причини да не го направя пак. Това е г-н Митко Димитров. Виждам в неговата кандидатура онези пресечни точки, които дават едно оптимално съчетание в рамките на възможното.
Розита Еленова, член на СЕМ: Антон Митов, професионална компетентност. Кандидатът беше избран за и.д. генерален директор на БНР в силно критична ситуация и наложи работещи решения за развитието на радиото.
София Владимирова, председател на СЕМ: Г-н Антон Митов е временно и.д. генерален директор. Познава в дълбочина работата в двете национални програми, както и актуалната ситуация в обществения доставчик.

Процедурата по гласуване може да се проведе три пъти общо в рамките на днешния ден. Ако не бъде избран генерален директор, се обявява нов конкурс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват сигнал за опасни вещества в мазе на бивш военен склад във Враца
Разследват сигнал за опасни вещества в мазе на бивш военен склад във Враца
Няма акция на прокуратурата в Педиатрията
Няма акция на прокуратурата в Педиатрията