НОВИНИ

Семеен скандал е основната версия за двойното убийство в София

Семеен скандал е основната версия за двойното убийство в София снощи. 26-годишният Викторио Александров, който застреля приятелката си и детето им, преди седмица е подал жалба в полицията. Той твърдял, че е жертва на психически тормоз от страна на жената, с която живее на семейни начала. Хронологията на събитията, довели до семейната драма, проследи Йоана Миланова.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова Иво Никодимов
17:02, 30.10.2018
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

26-годишният Викторио Александров работел като охранител и от година и половина живеел на семейни начала с младата жена в столичния квартал "Надежда". Само преди седмица празнували рождения ден на едногодишното си детенце, но се разделили след скандал. Оттогава през почивните дни, бащата на 23-годишната жена нощувал в жилището на дъщеря си. Притеснявал се за сигурността ѝ.

Младен Маринов, вътрешен министър: Нямаме данни при нас да са подавани жалби от страна на жертвата или нейните родители. Имаме данни за подаден сигнал за психически тормоз от извършителя към жертвата.

Вчера майката на младата жена отишла притеснена в жилището ѝ, защото не можела да се свърже с нея. Вратата на апартамента била заключена и след намесата на ключар, тя влязла и намерила тялото на дъщеря си. Бебето не било там.

Незабавно полицията тръгнала по следите на заподозрения Викторио Александров. Камери заснели как той бяга от местопрестъплението с детето на ръце. Мъжът изхвърлил мобилния си телефон и се качил на такси.

Ст. комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР: Тръгнали са от Хаджи Димитър в посока Надежда. Вследствие той е заплашен от извършителя, казал му е да кара посока Благоевград.

Свидетелят твърди, че детето през цялото време е плакало. Мъжът му е споделил, че има намерение да се самоубие, но детето трябва да живее.

Таксито оставило мъжа и детето по пътя към Долни Богров. Там той се укрил в порутена постройка. Пристигналите на място полицаи чули изстрели.

Емилия Русинова, градски прокурор: В момента, в който са намерени, извършителят е бил жив, детенцето все още е имало признаци на живот, в последствие обаче е починало. Към настоящия момент бащата, извършител на деянието е без опасност за живота, настанен в болницата.

От прокуратурата съобщиха, че на Викторио Александров ще бъде повдигната най-тежката мярка за неотклонение ,веднага щом състоянието му позволи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три български региона са с най-ниска продължителност на живот в целия ЕС
Три български региона са с най-ниска продължителност на живот в целия ЕС
ДРУГИТЕ новини: Опасно близо
ДРУГИТЕ новини: Опасно близо