Семейства на жертви на авиокатастрофа твърдят за измама от "Боинг"

Семейства на жертвите на самолетната катастрофа с "Боинг 737" в Индонезия миналата година обвиняват компанията в измама. Адвокатите на близките на загиналите пътници съобщиха, че за да получат компенсации техните клиенти трябвало да подпишат декларации, че се отказват от съдебни действия.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
преди 8 месеци
Чете се за: 00:23 мин.
По света

92 000 долара срещу отказ от съдебно дело срещу "Боинг". Такова било условието на компанията за получаване на компенсациите от близките на загиналите, твърдят техните адвокати. Около 50 семейства подписали споразумението, но засега другите роднини отказват. Адвокатите им са категорични, че това е измама.

Оказва се, че не за първи път самолетната компания налага подобни условия за получаване на финансовата помощ след катастрофи. Такова споразумение са подписали и роднините на жертвите на самолетната катастрофа през 2005 г. с "Боинг 737" в Индонезия.

При трагедията от октомври миналата година загинаха 189 души. Боингът се разби 13 минути след излитане. Предполага се, че причина за катастрофата е софтуерна грешка в автоматичната система за стабилизация.

Топ 24
Най-четени