НОВИНИ

Семейство от Франция иска да плава с тръстикова лодка от България до Грузия

Младо семейство от Франция пет години вече живее без да използва електричество, гориво, пари и химикали. Пътуват много със своите велосипеди, а сега планират още по-екстремно приключение - да плават на природосъобразна лодка от България до Грузия. Наш екип ги срещна във Варна.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
13:10, 19.08.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Намираме Изабел и дъщеря ѝ Орион близо до тръстиковата лодка на експедицията Абора. Съпругът на Изабел помага на екипажа на борда, а тя ни разказва колко били очаровани, когато случайно разбрали за експедицията.

Изабел: Това е най-природосъобразната лодка, която сме виждали. Бихме били много щастливи, ако можеше да плаваме с нея. Търсим лодка, която да тръгне от тук и да ни откара до Грузия като можем да платим единствено с труда си.

Младото семейство живее по този начин вече 5 години.

Изабел: Първо живеехме като номади в палатки, но това е възможно само през лятото. През зимата започнахме да живеем в органични ферми. Има международна мрежа от такива места и няколко от тях са в България.

Преди година и половина Изабел и семейството ѝ потеглили от Бретан - най-западния регион във Франция. Отнело им е доста време, за да стигнат до тук, тъй като спирали често.

Изабел: Хората смятат, че е трудно, особено с малко дете. Но всъщност това е най-доброто решение. Нямаме количка, а я носим близо до себе си, откакто се е родила. Никога не сме ѝ купували специална храна, никога не е имала играчки, защото най-хубавите играчки са от природата.

Срещат се с местни био фермери в различни страни и така придобиват много нови умения и знания. Обикновено в тези ферми всеки заплаща храната и подслона си с работа между 5 и 6 часа на ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийската филхармония открива сезона на 12 септември
Софийската филхармония открива сезона на 12 септември
„Росатом“ подаде заявление за участие в избора на инвеститор за АЕЦ „Белене“
„Росатом“ подаде заявление за участие в избора на инвеститор за АЕЦ „Белене“