НОВИНИ

Семейство с 3 деца има нужда от помощ, след като пожар унищожи дома им

Семейство с три деца в хисарското село Старосел, което спешно се нуждае от помощ, след като пожар преди 2 седмици унищожи къщата, в която живеят. Местната власт и жителите на селото започнаха дарителска акция в подкрепа на пострадалото семейство.

bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 25.03.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

В рамките на месец три пожара пламнали в къщата на семейство Пингелови. Последният, на 8 март, унищожил покрива, цялата покъщнина и всички стаи, в които живеело семейството, заедно с родителите на Цонко Пингелов.

Цонко Пингелов: Не мога да ви кажа на какво се дължат тези пожари, едни казваха на електричество, електричеството го изключихме..... пожарната и те не могат да си дадат това обяснение.

Заедно с покъщнината изгорели и всичките спестявания на Цонко, който единствен от фамилията работи в частна фирма. Освен това отглежда и животни, за което му помагат неговата съпруга и майка му, които са безработни.

Тодорка Пингелова - майка на Цонко Пингелов: Синът си беше заделял без да ни каже, в секцията са били и са изгорели, гардеробът ми с все багаж.

След пожара всички заедно с трите деца временно се приютили в 2 пристройки на двора, а в селото започна дарителска акция в тяхна подкрепа.

Ганка Базитова - жител на Старосел: Съжалявам хората, но им е много трудно, дрешки там, работи са им изгорели, разбрах, много е трудно, на никой не го пожелавам, но и никой не е застрахован от тези неща.
Матея Гудев - кмет на с. Старосел: Селото е съпричастно, поставени са в петте хранителни магазина по една кутия със съответните надписи, това е най-малкото, което може да направим за това семейство в такова затруднено положение, а парите ще са им необходими и за много други неща.

За да помогнат всички общински съветници в община Хисаря решиха да дарят по 100 лева от заплатата си. Смолянска фирма, която работи в близост до селото, е обещала да осигури дървен материал, за да започне възстановяване на покрива на къщата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес празнуваме Благовещение
Днес празнуваме Благовещение
Студът нанесе щети по градините с праскови, кайсии и череши
Студът нанесе щети по градините с праскови, кайсии и череши