НОВИНИ

Семейство с бебе заседна в асансьор

Едномесечно бебе прекара 40 минути в асансьор, заедно с майка си и дядо си заради неработещо устройство за директна връзка с асансьорния техник. Инцидентът е станал в ранните часове на деня в жилищен блок в квартал „Дружба" в Русе.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Десислава Николова
18:12, 17.08.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Тази сутрин Иван Карабуров заедно със снаха си и едномесечното си внуче тръгнали към поликлиниката за преглед на бебето. Вместо това, те се оказали в капана на асансьора между третия и четвъртия етаж.

Иван Карабуров: Натискам т.нар. сигнален телефон, за който наринахме кооператорите 1000 лева - не работи. Втори опит, трети опит, четвърти опит - не работи. Съвсем случайно мобилният ми телефон е в джоба и набирам обслужващата фирма. „Добре, ще изпратим колеги“ - и това пращане коства 42 минути!

По закон в подобни ситуации техническият екип е длъжен да реагира в рамките на час. Потърпевшите обаче се заканват да съдят фирмата, която обслужва асансьора за стреса, който са преживели.

Иван Камбуров: Това е жесток стрес. Майката се разплака и трепери цялата.

От фирмата, отговаряща за асансьора заявиха, че устройството за директна връзка пък не е подало сигнал за проблем в електронния дневник, а дистанционно техникът няма как да установи дали то работи.

Радослав Петков, управител на фирмата за асансьори: Всяко едно съоръжение в един момент дава дефекти. Можем да отстраняваме проблемите, но не можем да гадаем кога този проблем ще възникне. След обаждането на човека, заседнал в асансьора, ние реагираме максимално бързо да изпратим екип.

От фирмата твърдят, че досега не са получавали други сигнали за неработещи устройства за директна връзка. Това обаче не успокоява живеещите в блока, които казват, че са закупили новото устройство именно, за да им гарантира сигурност в асансьора, ако заседнат в него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Микробус се вряза в група хора в Барселона, има ранени
​Микробус се вряза в група хора в Барселона, има ранени
Оставиха в ареста мъжа, извършвал серийни обири на възрастни жени
Оставиха в ареста мъжа, извършвал серийни обири на възрастни жени