НОВИНИ

Семейство със седем деца търси подслон

Семейство от Лесово със седем деца живее от няколко седмици в общинско жилище без ток и вода. Настанени са в имота от кмета на селото срещу ангажимент за ремонт и охрана на къщата. Неплатени сметки от предишен наемател, липсата на фактически брак, за да бъдат картотекирани като крайно нуждаещи се и невъзможността да се намери квартира в селото обричат семейството отново да остане на улицата.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
07:26, 26.05.2017
Чете се за: 00:57 мин.

Милен Митов е работил до преди няколко месеца в бургаската рафинерия. Отглежда със съпругата си, с която нямат граждански брак, седемте си деца. Плащал си наетата квартира. Продажбата на имота обаче го оставя на улицата. Сега живее в общинска къща в село Лесово, в която обаче няма ток и вода.

Милен Митов: Останахме без къща и нашия кмет ми каза да се нанеса.
Димитър Бившев, кмет на село Лесово: На своя глава съм го пуснал в този имот с негово.... задължение пред мен да направи някакъв ремонт до колкото може за да бъде поне пригодно донякъде за живеене това жилище“
Милен Митов: Нямаше тавани, нямаше инсталация, нямаше прозорци, врати и ми каза съответно... да си направя ремонта и те ще поемат тока и водата да се оправят. Аз направих този ремонт.

Токът и водата не могат да бъдат възстановени заради стари задълженията за над 2 000 лв., за които от общината са завели съдебен иск срещу предишния наемател. Междувременно Милен е подал молба до Общинския съвет в Елхово за отпускане на еднократна помощ, с която да покрие част от задълженията към електроразпределителното дружество. Внесъл е и документи за картотекиране на семейството като крайнонуждаещо се от жилище.

Петър Киров, кмет на Община Елхово: Имам опасенията, че лицето не отговаря на наредбата за категоризация, защото съпругата му има адресна регистрация в друга община... Имам подготвена заповед, която ще влезе в сила и ще бъдат предприети съответните действия, защото все пак и аз съм отговорен пред органите за това как се стопанисва общинската собственост.

Неизпълнените условия за картотекиране като крайно нуждаещи се от общинско жилище и липсата на жилища под наем в Лесово обричат многочленното семейство отново да остане на улицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липсват желаещи да работят като хлебари
Липсват желаещи да работят като хлебари
​Жълт код за дъжд в 18 области
​Жълт код за дъжд в 18 области