НОВИНИ

Сергей Лавров коментира Брекзит по време на годишната си пресконференция

Отношенията със САЩ и Япония, санкции и равноправие - това бяха част от акцентите в годишната пресконференция министъра на външните работи на Русия - Сергей Лавров.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
21:44, 16.01.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света

По традиция своеобразният му отчет протече при огромен интерес. Въпросите бяха от целия спектър актуални международни теми. Лавров подчерта, че Москва иска възстановяване на отношенията си със САЩ и ЕС, но винаги ще се противопоставя на агресията. Той изрази надежда, че Вашингтон ще подходи отговорно към договорите за контрол върху въоръжаването. Да работим заедно, но на принципа на равноправието и взаимното зачитане на интересите, добави Лавров. Ето и коментара му за Брекзит:


Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия: Постоянно някой говори и пише, че Русия доволно потрива ръце и злорадства - нищо подобно. Винаги сме казвали, много преди идеята за Брекзит да придобие някакви очертания, че в наш интерес е да има единен, силен, и най-важното - независим Евросъюз. Ще видим какво ще се случи. Разбира се, готови сме да си сътрудничим и с Европейския съюз, и с Великобритания.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ледената покривка на Земята се затопля
​Ледената покривка на Земята се затопля
Правителството на Тереза Мей оцеля след вота на недоверие
Правителството на Тереза Мей оцеля след вота на недоверие