НОВИНИ

Серия от взривове в Джакарта

Серия експлозии избухнаха тази сутрин в Джакарта. Взривовете са избухнали пред мол в индонезийската столица. Предполага се, че "Ислямска държава" стои зад инцидентите, съобщи кореспондентът ни за Азия Георги Джартов, позовавайки се на полицейски източници.

bnt avatar logo
от БНТ
07:32, 14.01.2016
Чете се за: 01:07 мин.
По света

По предварителна информация става въпрос за координиран самоубийствен атентат, при който терористите са се самовзривили и хвърлили гранати. Местни медии съобщават за три вторични експлозии в предградие на Джакарта.

Има непотвърдена информация за шестима въоръжени терористи, които са се барикадирали в универсален магазин в близост до мястото на експлозията.

Очаква се броят на жертвите да расте. Обстановката в Джакарта остава напрегната.

;

Все още няма данни за организатор на това нападение. Шеф на разузнаването в Индонезия опроверга информацията, че "Ислямска държава" е виновна за атаката. Това съобщи кореспондентът ни в Азия - Георги Джартов. До момента се знае, че престрелката е продължила около 2 часа, а убитите са 7 човека. По непотвърдена информация единият от тях е бил самоубиец камикадзе. Трима от загиналите са полицаи. Има информация, че 14 души са взели участие в нападението, някои от които са хвърлили гранати от мотоциклети в централната част на Джакарта.

;

Четирима нападатели са ликвидирани, съобщи полицията в Джакарта. Говорителка на полицията заяви, че четиримата били застреляни в престпрелка в киносалон, намиращ се в същата сграда, където е атакуваното кафене Старбъкс. Скоро ще бъде ще обезопасим сградата, която в момента се проверява от горе до долу, етаж по етаж, и операцията ще приключи, каза тя.

;

Полицията в Индонезия арестува четирима души, за които се предполага, че са участвали в нападението с огнестрелни оръжия и експлозиви в центъра на столицата Джакарта, отнело живота на поне шест души. Нападението бе извършено срещу кафене "Старбъкс" на една от най-оживените улици в центъра на Джакарта, на около два километра от президентския дворец, отбеляза Асошиейтед прес. Някои от експлозиите станаха до известния търговски център "Саринах", където местни хора и чужденци посещават "МакДоналдс" и други ресторанти със западна кухня.

От отсрещната страна на улицата са кафенето "Старбъкс", театър "Джакарта", "Пица Хът" и офис сграда. На метри от кръстовището има офис на ООН, а недалеч оттам има правителствени сгради и няколко посолства. В същата зона е и централната банка на Индонезия, където днес имаше заседание и по-късно беше оповестено решение за лихвените проценти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сирийски бунтовници отказват да преговарят до изпълняване на хуманитарни условия
Сирийски бунтовници отказват да преговарят до изпълняване на хуманитарни условия
Безплатен топъл обяд във Велико Търново
Безплатен топъл обяд във Велико Търново