НОВИНИ

Сформират сборни групи в детските градини в община Благоевград за празниците

За почивните дни след Коледа в детските градини в община Благоевград ще бъдат сформират сборни групи. За обединяването на групите в детските заведения е издадена заповед от кмета доктор Атанас Камбитов. Това се налага, защото в дните между коледните и новогодишните празници по-малко деца посещават детските градини в областния център и малките население места в общината.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
18:20, 14.12.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Родителите, на които им се налага да работят по празниците и няма да имат възможност да се грижат за децата си, могат да ги запишат в сборни групи в детската градина в Благоевград, която посещават.

“Ако няма тези сборни групи, нашите деца в тези дни няма къде да са, а тях даже е много по-добре, защото те така се виждат с други приятели, които са в другите групи и им е интересно."

“Ще обогатят своя опит с контактуване с други учители."

”Винаги се възползваме, когато имаме възможност. Доволни сме."

Родителите на децата или техният настойник трябва да подадат молба до 15 декември, за да бъдат включени децата им в сборни групи. Документите се приемат от учителите в детската градина, която посещават децата.

Елка Зашева, директор на Детска градина “Детски свят”
“На база брой проявени желания се оформят и броя на групите, които ще работят в този период. Това проучване е необходимо, за да се изчисли числеността на персонала и всичко останало, което е свързано с отглеждането на децата."

Децата от филиалите на градините в селата Покровник, Церово, Изгрев, Зелен дол и Рилци пък ще бъдат пренасочени към основните детски заведения в Благоевград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България продължава да покрепя продължаването на преговорите ЕС - Турция
България продължава да покрепя продължаването на преговорите ЕС - Турция
Спряха плана за референдум за независимостта на Каталуния
Спряха плана за референдум за независимостта на Каталуния