НОВИНИ

И Иво Прокопиев е привлечен като обвиняем за сделката с държавните акции в ЕВН

Бизнесменът и съсобственик на медийната група "Икономедия" Иво Прокопиев бе привлечен като обвиняем по делото за продажбата на миноритарния пакет на държавата в енергийното дружество ЕВН. Прокопиев е обвинен за това, че в периода май-юни 2011 г. като помагач на бившия финансов министър Симеон Дянков умишлено го е улеснил да извърши престъпление по служба, свързано с приватизацията на ЕВН.

Александър Марков
от Александър Марков
14:19, 10.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Иво Прокопиев, издател и предприемач: "Това, което пише е, че умишлено съм улеснил Симеон Дянков чрез разяснения да извърши определени действия по приватизацията на ЕВН на борсата. Това е. От това нищо не се разбира. Нито как, нито кога, нито с какво съм го улеснил. Зададохме много въпроси на следователя, който предяви това постановление за привличане към обвинение, но не получихме разяснения. Напълно скалъпена политическа история, ако трябва да обобщя в едно изречение. Аз мога да кажа, като лицето Иво Прокопиев, към тая сделка нямам абсолютно никакво отношение".
;

По досъдебното производство за продажбата на миноритарния дял на държавата вече е обвинен бившия икономически министър в кабинета Борисов 1 Трайчо Трайков. От прокуратурата заявиха, че няма да коментират повече детайли по обвинението към Прокопиев, преди да привлекат като обвиняем и Симеон Дянков. Пред "По света и у нас" Иво Прокопиев заяви, че не става ясно в какво точно е обвинен. Бизнесменът определи обвинението като като абсурдно и нелепо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Околовръстен път на Казанлък днес около 13 часа
Околовръстен път на Казанлък днес около 13 часа
Обявиха частично бедствено положение в община Смолян
Обявиха частично бедствено положение в община Смолян