НОВИНИ

Как се става шампион по медиация

Отборът на Софийския университет, който победи на международно състезание във Виена по медиация и преговори, ще се заеме с обучение на нови желаещи за идни състезания през 2017 година.

bnt avatar logo
от Мина Петрова
13:25, 25.07.2016
Чете се за: 00:55 мин.
Още

На 2 юли, отборът на Софийския Университет победи на международно състезание във Виена по медиация и преговори. Медиацията е въведена като практика в България през 2004 година, и представлява възможност за разрешаване на спорове с помощта на закона извън съда.

Двамата финалисти, Ивайло Икономов и Георги Еленков, които са студенти по право в Софийския Университет, са се изправили срещу отбор на американски университет на финала и след упорита подготовка успяват да ги оборят. Сега, победителите ще обучават желаещи за състезанията в Париж и Виена, които ще се проведат другата година.

Георги Еленков, студент по право, СУ "Св. Климент Охридски": "Ние сме треньорите на следващите два отбора за състезанието в Париж и състезанието във Виена по медиация, така че тук използвам тази възможност да приканя всички млади колеги ентусиасти, които искат да се включат в това предизвикателство, да заповядат смело. Селекционният процес започва скоро, очакваме ви. И нека случим приключението Париж и Виена заедно".
Дима Александрова, юрист: "Състезанието по медиация се организира и тренира от Софийския университет и част от нашето сдружение, от 4 години, като аз поемам щафетата от моята колега Юлия Раданова, тя също участва в подготовката до известна степен и в момента, много други хора също участват и тя се осъществява наистина на един доброволчески принцип".
;
Георги Еленков, студент по право, СУ "Св. Климент Охридски": "Ние спечелихме състезанието на Виенския център по международен търговски арбитраж, състезание по медиация и преговори, като успяхме да завоюваме първо място срещу отбори от цял свят, което се явява най-големия успех на България на международно състезание на правна тематика, в което участват отбори наистина от целия свят".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атентаторът от Ансбах трябвало да бъде депортиран в България
Атентаторът от Ансбах трябвало да бъде депортиран в България
Кърджали ще има 15-километров обходен път за Маказа
Кърджали ще има 15-километров обходен път за Маказа