НОВИНИ

Щастлива развръзка за тримата туристи, които пострадаха под връх Вихрен

Щастлива развръзка за тримата туристи, които пострадаха над Банско. Те са настанени в болница след повече от 13-часова акция.

bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 23.12.2015 (извънредно)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Вчера през деня двама мъже и една жена от София пострадаха тежко, на слизане от връх Вихрен. Състоянието им е стабилно, опасност за живота им няма, но са получили травми на крайниците. От Планинската служба казаха за БНТ, че те не са били достатъчно добре екипирани за условията в планината.

Над 12 часа продължи акцията по спасяването на пострадалите туристи в Пирин. Рано тази сутрин те бяха свалени от планината. Мъж и жена са транспортирани в болницата в Разлог без опасност за живота с множество травми и охлузвания. Третият турист няма наранявания.

В спасителната акция участваха над 15 спасители и хеликоптер. От Планинската спасителна служба в Банско обясниха, че туристите са имали късмет след като са се разминали без тежки наранявания при жестокото падане от около 200 метрa. И припомниха, че ако бяха екипирани добре нямаше да се стигне до инцидента.

д-р Христо Георгиев, МБАЛ - Разлог: "В момента е стабилно състоянието и на двамата пострадали, жената е малко по-леко пострадала, има счупване на лопатката и разкъсни контузни рани. В съзнание е - контактна, адекватна. Мъжът е със счупени 4 ребра и с излив в черния дроб. Наблюдаваме го, може би ще се наложи манипулация да се прави".


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да предприемеш околосветско пътешествие с малка лодка за рекордите на Гинес
Да предприемеш околосветско пътешествие с малка лодка за рекордите на Гинес
МС ще разгледа проекта за новия размер на минималната работна заплата
МС ще разгледа проекта за новия размер на минималната работна заплата