Какво може да се промени в Националната служба за охрана и в каква посока трябва да бъде насочена работата й - това коментира новият началник на НСО бригаден генерал Красимир Станчев, който даде първото си телевизионно интервю в ефира на предаването "Още от деня".

С всеки политик сме имали трудности, не мога да коментирам конкретни имена. В НСО работят изключителни професионалисти, преминали са през всякакви форми на обучение, обясни ген. Станчев.

Бригаден генерал Красимир Станчев, началник на НСО: В тези години сме живели много пъти в състояние на протести, не е било никак леко да придвижим един политик, да му създадем комфорт, но това е част от нашето ежедневие, от нашата високорискова работа.

Относно бъдещите си планове за развитието на НСО, той заяви, че има момент с натоварването на една определена част от личния състав и точно там ще бъде насочена оптимизацията в близко бъдеще. Имам свои виждания, не съм изяснил изцяло своята позиция, допълни ген. Станчев.

Красимир Станчев е новият началник на Националната служба за охрана

Красимир Станчев е новият началник на Националната служба за охрана

Полковник Красимир Станчев ще е новият началник на Националната служба за охрана.

Той коментира и случая с нападението над почетния лидер на ДПС Ахмед Доган през 2013 г., когато мъж насочи пистолет в главата му, докато той държеше реч пред партийни членове.

Бригаден генерал Красимир Станчев, началник на НСО: Да, бях на работа тогава. Наистина случаят беше емблематичен за нас. Не си спомням да сме имали такава версия, такъв вид нападение срещу човек. От тогава предприехме мерки, с които всеки човек, който работи на дадено мероприятие, да бъде запознат изцяло със схемата. Това нещо остана като черта в нашата история, НСО понесе много критики и аз съм съгласен с част от тях.

По въпроса дали НСО трябва да бъде закрита, каквито коментари има в публичното пространство, ген. Станчев заяви, че службата има дългогодишна история и никога няма да изчезне.

Мотивите за нападението срещу Доган

Мотивите за нападението срещу Доган

5 минути слава и послание към Ахмед Доган са били в основата на мотивите, с които лидерът на ДПС е нападнат от Октай Енимехмедов. Пред психолозите от...

Началникът на НСО коментира и катастрофата с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и участието на автомобил на НСО.

Бригаден генерал Красимир Станчев, началник на НСО: Нашето проучване включва това как се е подготвил самият шофьор, минат е дрегер, всичко до момента на настъпването на катастрофата е било наред за тях.

Причината не е в нас, резултатите от проверката ще бъдат публично оповестени и ще станат ясни за обществото, категоричен е ген. Станчев. Да напомня, че и самата г-жа Караянчева излезе с травма от това събитие, допълни той.

Вижте целия разговор във видеото!

Катастрофа с кортежа на Цвета Караянчева край Хитрино

Катастрофа с кортежа на Цвета Караянчева край Хитрино

Пътен инцидент с автомобил на НСО с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Катастрофата е станала тази сутрин на главния път Силистра -...