НОВИНИ

Ще има ли промени в НСО - за първи път в ефир говори новият началник на службата

Какво може да се промени в Националната служба за охрана и в каква посока трябва да бъде насочена работата й - това коментира новият началник на НСО бригаден генерал Красимир Станчев, който даде първото си телевизионно интервю в ефира на предаването "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 02.10.2019
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

С всеки политик сме имали трудности, не мога да коментирам конкретни имена. В НСО работят изключителни професионалисти, преминали са през всякакви форми на обучение, обясни ген. Станчев.

Бригаден генерал Красимир Станчев, началник на НСО: В тези години сме живели много пъти в състояние на протести, не е било никак леко да придвижим един политик, да му създадем комфорт, но това е част от нашето ежедневие, от нашата високорискова работа.

Относно бъдещите си планове за развитието на НСО, той заяви, че има момент с натоварването на една определена част от личния състав и точно там ще бъде насочена оптимизацията в близко бъдеще. Имам свои виждания, не съм изяснил изцяло своята позиция, допълни ген. Станчев.

;

Той коментира и случая с нападението над почетния лидер на ДПС Ахмед Доган през 2013 г., когато мъж насочи пистолет в главата му, докато той държеше реч пред партийни членове.

Бригаден генерал Красимир Станчев, началник на НСО: Да, бях на работа тогава. Наистина случаят беше емблематичен за нас. Не си спомням да сме имали такава версия, такъв вид нападение срещу човек. От тогава предприехме мерки, с които всеки човек, който работи на дадено мероприятие, да бъде запознат изцяло със схемата. Това нещо остана като черта в нашата история, НСО понесе много критики и аз съм съгласен с част от тях.

По въпроса дали НСО трябва да бъде закрита, каквито коментари има в публичното пространство, ген. Станчев заяви, че службата има дългогодишна история и никога няма да изчезне.

;

Началникът на НСО коментира и катастрофата с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и участието на автомобил на НСО.

Бригаден генерал Красимир Станчев, началник на НСО: Нашето проучване включва това как се е подготвил самият шофьор, минат е дрегер, всичко до момента на настъпването на катастрофата е било наред за тях.

Причината не е в нас, резултатите от проверката ще бъдат публично оповестени и ще станат ясни за обществото, категоричен е ген. Станчев. Да напомня, че и самата г-жа Караянчева излезе с травма от това събитие, допълни той.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авария остави три дни без вода хиляди жители на Свищов
Авария остави три дни без вода хиляди жители на Свищов
Японският театър Но отново у нас
Японският театър "Но" отново у нас