НОВИНИ

Ще има ли застрояване в междублоковите пространства в "Обеля 2"?

Нови 10 строежа ще изникнат в столичния квартал "Обеля 2". Това е заложено в подробния устройствен план на района, приет през 2008 г. и променен през 2012 година. Жителите на района недоволстват, че промените не са обсъдени с тях и заплашват, че и те по примера на съкварталците си от "Младост" ще излязат на протест.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
17:20, 28.11.2016
Чете се за: 00:45 мин.

Нов строеж на триетажна сграда с подземни гаражи, в близост до 140 училище в "Обеля 2" и поискана промяна на сега действащия план, е в състояние да доведе до ескалация на напрежението в квартала. Затова предупреждават граждани, които тази сряда в 18:30 часа ще отидат на обявеното от район "Връбница" обществено обсъждане. На него те ще бъдат запознати с намеренията на собственика, който иска не само да строи върху частен имот, но и да увеличи площта, върху която да се издигне новата сграда.

Младен Младенов, кмет на район "Връбница"
"Обсъждането, което ще направим, е по инициатива на собствениците, които имат заведение на самото място. Те обединяват два парцела и искат да построят голяма жилищна сграда."

Ако обаче хората не приемат плановете на инвеститора, то общината няма да му позволи да строи - категоричен е Младенов. Към момента собствениците на имота са внесли само своето искане за промяна на плана и документи за строеж върху двата имота. Районният кмет уверява, че инвеститорът няма издадено разрешение за строеж. Опроверга и твърденията, че в сряда, на общественото обсъждане, хората ще са изправени пред свършен факт.

От присъствието на хората в сряда зависи дали инвеститорът ще може да изпълни своето намерение или не. Ако постъпят възражения относно планираното строителство, те ще бъдат разгледани от експертна комисия в Направление "Архитектура и градоустройство" и чак тогава ще се пристъпи към издаване на разрешителни за строеж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаните за хулиганство в РПЦ-Харманли станаха 10 души
Задържаните за хулиганство в РПЦ-Харманли станаха 10 души
Афганистанецът, запалил българското знаме, не е живял в София
Афганистанецът, запалил българското знаме, не е живял в София