COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Ще получат ли учителите увеличение на заплатите?

Продължават дискусиите за образователната реформа след Учителския събор от края на миналата седмица. Остава въпросът - дали учителите ще получат 10-процентно увеличение на заплатите от догодина. В сутрешния блок на БНТ Георги Шошев от синдикат "Образование" към КТ Подкрепа заяви, че повече пари ще се гарантират, ако има по-голям процент от БВП за образование.

от БНТ
10:28, 22.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
Животът
Ще получат ли учителите увеличение на заплатите?
Георги Шошев - зам. председател на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"
Не говорим само за тези 130 милиона, които са необходими за увеличение на учителските заплати за следващата календарна година, а говорим за приоритета образование като част от БВП, защото ние от Синдиката говорим за по-голям процент от БВП за образованието. Тогава се очертава приоритета, и тогава ще има пари не само за учителските заплати,(те са една много малка част от парите, които се отделят за образование). Тогава ще има пари за кабинети по химия,биология, физика, ще има пари за физкултурни салони както и за добра материално-техническа база.
Мария Донкова - фондация "Пайдея"
В сравнение това, което имаха досега ще имат още 10% свобода по отношение на това как да си служат с учебното съдържание. Ще имат малко повече време за деца, които имат затруднение или децата които имат повече таланти от другите да им обърнат малко повече внимание.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Заради коронавируса: Летище София ще има нов салон само за пристигащи от Италия
Заради коронавируса: Летище София ще има нов салон само за пристигащи от Италия
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)
Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)