НОВИНИ

Ще си върне ли държавата Пловдивския панаир?

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Пловдив Иван Тотев и на съветниците от партията на следващото заседание да отменят решението на Общинския съвет за придобиване на акции от Министерството на икономиката в Международния панаир в Пловдив.

Надежда Василева
от Надежда Василева
15:46, 26.04.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Мотивът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за днешното решение са опитите за публични внушения, които свързват партията със знаковия бизнесмен от средите на БСП Георги Гергов. Борисов е заявил, че няма да позволи името, авторитетът и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси.

От партията припомнят, че раздялата на държавата с Пловдивския панаир започва в края на 2006-та по време на Тройната коалиция, и че сделката тогава е движена от Корнелия Нинова в качеството ѝ заместник-министър на икономиката.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: В последните дни се разразиха много спорове и спекулации и обвързаха партия ГЕРБ с тези, които са градили паралелната държава през времето, когато са управлявали, а това са представителите на БСП. По никакъв повод няма да позволим да бъде замесвано името на ГЕРБ с бизнесмени от която и да е политическа сила или да приписват, че сме работили в техен интерес. Затова общинските съветници от ГЕРБ утре на извънредна сесия ще преразгледат решението, с което ще се получи отказ за получаване на тези безвъзмездни акции от Министерството на икономиката.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на община Сухиндол излязоха на протест заради разрушен път
Жители на община Сухиндол излязоха на протест заради разрушен път
Двама загинали и петима изчезнали при сблъсък на кораб и лодка край Дубровник
Двама загинали и петима изчезнали при сблъсък на кораб и лодка край Дубровник