НОВИНИ

Щети от наводнението и в община Сливо поле

Към 60-70 литра на квадратен метър са паднали само за час снощи в община Сливо поле и на много места водата е достигала до колене даже и по улиците. Приземният етаж на Юксел Хасанов също се наводнил, въпреки че той бил подготвен и предварително подредил чували с пясък.

bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 25.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Юксел Хасанов: Едвам изкарах майка си. Майка ми е сега е ей тука. Едвам я изкарах, водата влиза. То тука пълно, ей толкова вода дойде изведнъж….Без малко да се удави тя.

Съседният имот на Неджетин Илиязов, също е наводнен.

Неджетин Илиязов: Гаражът ми тука, ей до тука беше водата… гаражът ми пълен, съм изпомпил с мойта помпичка отзад двора ми – всичко беше пълно.

От общината веднага са изпратили местния екип от доброволци и пожарната, за да помогнат на бедстващите хора. Работата им обаче била затруднена от дъжда, който не спрял да вали до сутринта.

Юксел Хасанов: Те отводняваха, не можаха да смогнат. Затуй се получи. Успяхме да го спрем от тука, но то влезе оттатък, у двора. То много вода...

Къщите ни са на лошо място, казват Юксел и Неджетин – при поройни дъждове водата се стичала към тяхната улица, където преди години имало дере. От общината започнали подмяна на отводнителната система.

Юксел Хасанов: Сега новият кмет ги подменя тръбите, обеща, че няма да има проблем. Остана трасе към 30 метра…

Междувременно докато се довършва отводнителната система, хората се надяват да мине и комисия, която да оцени щетите им и да им се помогне с някой лев да възстановят щетите от поредното наводнение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР: Основната причина за водното бедствие в Бургаска област са дъждовете
МВР: Основната причина за водното бедствие в Бургаска област са дъждовете
Борисов: Създадена е максимално бърза организация за преодоляване на бедствието
Борисов: Създадена е максимално бърза организация за преодоляване на бедствието