НОВИНИ

Щети за милиони след пожара в месокомбината край Велико Търново

Щети за милиони и над шест декара изпепелени промишлени площи причини пожарът, който късно снощи лумна в един от най-големите месокомбинати във Велико Търново. Към този час огънят вече е овладян, въпреки че в района все още има тлеещи огнища. На място продължават да работят 13 пожарни автомобила. Специалисти са категорични, че няма опасност от замърсяване на въздуха. Тепърва ще се изяснява каква е причината за пожара, но една от версиите, по които се работи е умишлен палеж.

bnt avatar logo
от БНТ
11:48, 07.11.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Пламъците избухнали снощи около 18:30 ч. от товарна рампа в предприятието. Минути по-късно огнената стихия превзела цялата поточна линия. Като по чудо по това време на място не е имало никой. Повече от пет часа отне локализирането на пламъците, а над 40 пожарникари цяла нощ се бориха да овладеят огнената стихия.

ст. комисар Красимир Кръстев - н-к РСПБЗНС: Оттук насетне извършваме довършителни погасителни действия, тук - таме има огнища, които все още се възобновяват, ликвидираме ги и ще останат през целият ден наши екипи да дежурят!

Постоянно се правят и замервания на въздуха, като към момента няма повишаване нормите.

ст. комисар Красимир Кръстев - н-к РСПБЗНС: Горяха стиропори, битуми, смоли, много плътен черен дим, опасен вреден и това наложи действието на нашите служители с предпазни средства, те са с въздушно дихателни апарати!"

От ръководството о отказаха коментар има ли причина някой умишлено да подпали предприятието. Разследващите работят по няколко версии. Очаква се до края на деня да започнат и огледите на място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия чества 100 години от Октомврийската революцията
Русия чества 100 години от Октомврийската революцията
Прокурори от Пловдив изнасят лекции в шест училища в града
Прокурори от Пловдив изнасят лекции в шест училища в града