НОВИНИ

Щъркелът, който трогна стотици хора в социалните мрежи, се възстановява

Историята на един щъркел, който само преди няколко дни беше спасен от добри хора, с помощта на ветеринар от Горна Оряховица, трогна хиляди хора в социалните мрежи и предизвика вълна от признателност към хората, спасили живота му.

bnt avatar logo
от Мирела Дончева
12:24, 13.07.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Преди дни жeна от Павликени намерила щъркел в безпомощно състояние. Веднага потърсила помощ и така историята стигнало до Вера Трендафилова и съпруга ѝ, които от години помагат на всякакви животни и птици във великотърновското село Хотница.

Вера Трендафилова: В понеделник ни си обади директора на зоопарка в Павликени, че има много тежък случай с щъркел в безнадеждно състояние.. Явно като мъничък щъркелите са донесли някакви парцали, но се оплело като съвсем мъничък и подрастващ, сраснало се е в тъканта и се е превърнало в част от него. При опита да хвръкне пада от гнездо и си чупи същия крак.

Оказало се, че Шурик се нуждае от спеша операция. Без да губи време ветеринарят д-р Симеон Цонев започнал в полеви условия да оперира, а Вера и съпругът ѝ асистирали.

Д-р Симеон Цонев: Кракът беше изключително отекъл и се наложи ампутация. В този случай при настъпване на обща инфекция на организма винаги общата анестезия е рискова, затова се прилагат минимални дози. В момента се повлиява доста добре.
Вера Трендафилова: Щъркелчето в момента дава заявка за живот, благодарение на д-р Цонев и отношението му към случая, за което му благодарим всички.

Едва няколко дни след тежката операция Шурик вече се възстановява и свиква с новите си приятели от всякакъв вид във фермата в село Хотница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В САЩ започнаха протести срещу масовата депортация на мигранти
В САЩ започнаха протести срещу масовата депортация на мигранти
Мотористи дариха кръв за нуждаещи се пациенти
Мотористи дариха кръв за нуждаещи се пациенти