COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Шефът на кампанията на Тръмп е бил съден за домашно насилие

Новият директор на кандидат-президентската кампания на Доналд Тръмп - Стив Банън, е съден за домашно насилие през 1996 г., съобщават вестниците "Ню Йорк таймс" и "Ню Йорк пост". През февруари 1996 г. Банън е бил обвинен за домашно насилие и сплашване, но делото е било прекратено, когато тогавашната му съпруга Мери Луиз Пикард не се явила в съда да даде показания срещу него, пишат двете издания.

от БНТ
21:41, 26.08.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света
шефът кампанията тръмп бил съден домашно насилие

На 1 януари през 1996 г. двойката се спречкала жестоко в жилището си в Ню Йорк и спорът прераснал във физическа разправа. Тогава Банън сграбчил за гушата и ръцете жена си. Тя се откопчила и опитала да се обади в полицията, но той изтръгнал телефона от ръцете й и го хвърлил в другия край на стаята, а после започнал да я ругае. Накрая все пак полицията била сезирана за случващото се и когато отишла в апартамента, намерила Мери Луиз Пикард със следи от насилие по врата и китките. Полицаите ги снимали. Те открили и счупения на парчета телефон.

После при разпит Мери Луиз Пикард казала, че Банън я накарал да напусне града, за да не дава показания срещу него. Адвокатът на Банън я заплашил, че ако тя не го направи, то нямало да получава пари от съпруга си и нямало да може да задоволява нуждите на техните две дъщери, които по онова време били на няколко месеца. Адвокатът я заплашил още, че ако тя упорства и реши да свидетелства срещу Банън, то той щял да припише вината за инцидента на нея. Младата жена се подчинила и напуснала града с двете си дъщери, докато адвокатът не се обадил да й каже, че може да се прибере обратно.

Двете нюйоркски издания, съобщаващи тази новина, като се позовават на съдебни документи, съдържащи разказа на Мери Луиз Пикард. Тя вече не е съпруга на Банън.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Почина народната певица Роза Цветкова
Почина народната певица Роза Цветкова
Проверка за цените на онколекарства
Проверка за цените на онколекарства