НОВИНИ

6 жертви взеха наводненията в Южна Русия

Русия се бори с последствията от наводненията в черноморските курортни райони, където заради проливни дъждове и прелели реки са блокирани редица селища, включително и морската столица Сочи. Шест са жертвите на бедствието, а хиляди хора не могат да напуснат района.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
15:14, 26.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Сочи, черноморската перла на Русия, е под блокада. Падналите през последните два дни проливни дъждове и прелелите кавказки реки разрушиха основни пътища, мостове и жп линии в района. Сега до Сочи може да се стигне само по море. Някои пътници не губят надежда.

Надяваме се, че някак ще стигнем - било с такси или с влак.

В Сочи днес се извиваха опашки пред бензиностанциите, хората се запасяват с елда, хляб и масло. Утре в града се очаква да пристигне ферибот с 45 ТИР-а с хранителни продукти.

Иван Лунев, ръководител на спасителната служба в Краснодарския край: Циклонът, който премина над районите на Туапсе и Сочи наруши живота в 18 селища.

Общо 30 населени места в Краснодарския край са пострадали от наводненията. Туапсе, в който живеят 60 000 души, е без вода. Повече от 2200 домакинства в областта са без ток. Нивото на водата започна да спада, но синоптиците прогнозират нови порои в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата е обвинила Иво Прокопиев в пране на пари
Прокуратурата е обвинила Иво Прокопиев в пране на пари
 Над 4 млн. лв. са задълженията на МВР към съдебните медици в страната
Над 4 млн. лв. са задълженията на МВР към съдебните медици в страната