НОВИНИ

Шестима са обвинени за незаконен прием на студенти в Медицинския университет

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на шест души за незаконен прием с фалшиви документи на студенти в Медицинския университет в София. По информация на "По света и у нас" ръководител на организираната престъпна група е бившият ректор на учебното заведение проф. Ваньо Митев.

Явор Симов
от Явор Симов
15:32, 26.01.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Преди седмица при акция на ГДБОП бяха иззети документи и отведени за разпит служители на университета.

По данни на прокуратурата организираната престъпна група е действала в периода 2015 до 2017 година. Чрез фирма посредник са набирани младежи под предлог, че ще учат английски език. След това за били записвани с фалшиви документи, а изпитите им се уреждали от длъжностни лица в Медицинския университет.

Целта била студентите да получат статут на постоянно пребиващи в страна от ЕС. На обвиняемите им е определена мярка за неотклонение парична гаранция от по 200 000 лв. за всеки от тях.

Иван Гешев, ръководител на специализираната прокуратура: Този кръг от лица 6 е очертан от обвиняеми към този момент, като моята прогноза е, че този кръг от лица ще се разширява. Това е на базата на няколкомесечната и последните седмици упорита работа по събиране на доказателства. Тези доказателства сочат - има данни и доказателства и за други лица.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньори влизат в часовете по физическо възпитание във Варна
Треньори влизат в часовете по физическо възпитание във Варна
Красимир Анев спечели бронз на Европейското по биатлон
Красимир Анев спечели бронз на Европейското по биатлон