НОВИНИ

Шиндзо Абе се надява на напредък по пътя към мирен договор с Русия

Японският премиер Шиндзо Абе планира да обсъди с руския президент Владимир Путин изпълнението на план за сътрудничество от осем точки между Япония и Русия и да постигне напредък по пътя към сключване на мирен договор между двете страни. Абе заяви това в ефира на руската телевизия „Русия 1“, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
15:41, 19.05.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
шиндзо абе надява напредък пътя мирен договор русия

Според японския държавник неговото предложение за сътрудничество във вид на план от осем точки, отправено преди две години, вече става реалност. Кремъл съобщи вчера, че японският премиер ще посети Русия на 25 и 26 май по покана на Путин и като почетен гост ще присъства на Петербургския международен икономически форум, а след преговори с държавния глава на Русия ще участва в церемония за откриването на Годината на Япония в Русия и Годината на Русия в Япония.

Абе заяви в телевизионния ефир, че „разчита да постигне напредък в решаването на една крайно важна задача - сключване на мирен договор“ между Япония и Русия, какъвто не е подписан след края на Втората световна война. По думите му на предишната си среща в Япония през декември двамата са формулирали „нов подход към решаването на проблема“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васко Василев: Кралското семейство е като от приказките
Васко Василев: Кралското семейство е като от приказките
Коя е първата американка, която влиза в кралското семейство?
Коя е първата американка, която влиза в кралското семейство?