НОВИНИ

Шофьор на камион избяга след като блъсна и уби дете в Русе

Камион блъсна и уби на място 5-годишно дете в Русе. Шофьорът не е оказал помощ, а е напуснал местопроизшествието, защото не е разбрал какво се е случило. По-късно през деня е открит и задържан. Вижте повече подробности в прякото включване на Даниела Димитрова.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
18:22, 12.11.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

5-годишното момиченце се е прибирало заедно с баба си от центъра на квартала, когато внезапно е пометено от камион. Ударът е бил фатален. Вместо да спре и да окаже първа помощ, шофьорът продължил по пътя, но свидетели на катастрофата са успели да посочат на служителите на реда кой е бил зад волана. Не е изключено шофьорът, който е на 76 години, изобщо да не е разбрал, че е блъснал детето.

Малката Рая се прибирала от разходка с баба си. На ул. "Бяла Черква", на метри от дома на семейството, камион блъска детето. Шофьорът не спрял. Когато чула виковете на бабата, първа на помощ се притекла Павлина Методиева.

Павлина Методиева: Тя го беше дръпнала настрани и пищи... и като стигнах дотам, видях, че детето е цялото в кръв.... И тя вика: Един син камион, тука от улицата излезе нагоре и го блъсна и замина. И дойдоха докторите, ама… то вече. Помъчиха се да му дадат първа помощ, но то заминало вече.

По случайност камионът, който е превозвал вар, не е блъснал и възрастната жена. Благодарение на свидетелските показания на хората, шофьорът е задържан.

От Общината в Русе имат готовност да помогнат финансово на семейството на момиченцето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Публикуваха за обществено обсъждане правилата за тротинетки в градовете
Публикуваха за обществено обсъждане правилата за тротинетки в градовете
Кметът и общинският съвет положиха клетва в столицата
Кметът и общинският съвет положиха клетва в столицата