НОВИНИ

Шофьори от столичния градския транспорт поканиха на среща кмета Фандъкова

Шофьори от градския транспорт ще се срещнат днес с членовете на транспортната комисия в Столичния общински съвет. В своя позиция, разпространена преди дни, те отправиха покана към кмета на София Йорданка Фандъкова да присъства на заседанието, за да се запознае с исканията им от първо лице.

bnt avatar logo
от БГНЕС
08:55, 13.03.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
шофьори столичния градския транспорт поканиха среща кмета фандъкова

Това е втора среща на служителите на градския транспорт с комисията, които казаха исканията си пред тях на 27 февруари, а именно - увеличение на работните заплати, премахване на извънредния труд и подобряване на битовите условия в дружествата. Шофьорите поискаха да им бъдат подсигурени и тоалетни на последните спирки.

В своя позиция водачите изразиха недоволство от провелата се в тяхно отсъствие среща между Фандъкова и синдикатите и заявиха, че призваните да защитават правата им не го правят. Също така те не защитават и техните искания, а имат свои.

;

Предложението на КНСБ да бъде спрян нощния градски транспорт не е искане на шофьорите и не защитава интереса им. Тази идея предизвика бурна негативна реакция както от страна на общински съветници, така и от обществеността и неправителствената организация „Спаси София“, която стана инициатор за възобновяването му, години, след като беше спрян.

Стана ясно още, че част от хората, работещи в транспортните дружества не са синдикални членове и биват плашени от двете организации, че ще бъдат уволнени, както и че срещу тях ще бъдат заведени дела ако не станат техни членове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Само трима кандидати ще се борят за президентския пост в Македония
​Само трима кандидати ще се борят за президентския пост в Македония
6-годишна присъда за австралийския кардинал заради сексуални посегателства
6-годишна присъда за австралийския кардинал заради сексуални посегателства