НОВИНИ

Шофьори се обявиха против забраната за изпреварване в Кресненското дефиле

Шофьори и специалисти се обявиха против пълната забрана за изпреварване в Кресненското дефиле - идея на Държавната Агенция "Безопасност на движението по пътищата" и АПИ за намаляване на катастрофите там. От началото на годината пътните инциденти в участъка са повече в сравнение с миналата година.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
20:30, 04.07.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Според шофьорите, ако се въведе пълна забрана за изпреварване в дефилето ще се стигне до образуването на големи задръствания. Освен това смятат, че трудно ще се установяват и нарушителите на ограничението.

Шофьор: Не мисля, че някой ще го спазва това. Това е главното, трябва повече контрол
Шофьор: Трябва да се помисли поне за временни оширения на пътя, защото е доста дълъг участък, и не може през цялото разстояние примерно да се влача с 40 км в час, или 50, как ще стане?
Александър Цацев, председател на Съюза на българските автомобилисти в Благоевград: По- разумно е да се въведат повече ограничения, което ще доведе до намаляване на ПТП и от там съответно. Всяка една тотална забрана води до нейното нарушаване и при най-малката възможност от страна на водачите, където преценят че участъкът е безопасен ,те ще предприемат изпреварване.

При средна скорост 70 километра в час Кресненското дефиле се изминава за около 20 мин., въпреки това остава една от най- опасните отсечки у нас. От началото на годината в участъка са станали 18 тежки катастрофи, а най- честите причини са неправилното изпреварване и несъобразената скорост.

Най-много катастрофи стават на правите участъци в дефилето, където шофьорите се подлъгват, че ще успят да изпреварят колоната пред тях и предприемат рискови маневри.

Шофьори смятат, че все пак забрана за изпреварване трябва да има, но тя да важи само за тежкотоварните автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спешна среща заради високите цени на чадъри и шезлонги
Спешна среща заради високите цени на чадъри и шезлонги
Министър Каракачанов присъства на военна демонстрация
Министър Каракачанов присъства на военна демонстрация