НОВИНИ

​Шофьорът, блъснал детето в Русе, е с предишна присъда за убийство на пътя​

Шофьорът на камиона, който блъсна и уби 5-годишно дете в Русе, вече има една присъда за убийство на пътя и друга за нанасяне на средна телесна повреда. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново. Обвиняемият вече е задържан за 72 часа.

bnt avatar logo
от В. Николова, В. Никифорова
20:16, 13.11.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

76-годишният мъж има зад гърба дълъг списък от провинения на пътя. За 57 години стаж зад волана е отнел един живот, а при друга катастрофа е ранил човек. Има и седем по-леки нарушения, като шофиране без колан, без технически преглед и регистрация. Предвид и възрастта му хората от русенския квартал „Долапите" не проумяват защо още продължава да шофира.

Звезделина Неделчева: Той по начало тъй си кара, не се съобразява никак и нас ни е страх да си пускаме децата навън.

За убийството на малката Рая мъжът е обвинен в три нарушения на правилата за движение по пътищата, включително и бягство от местопроизшествието. Освен това се оказа, че камионът не е бил с редовни документи.

Стилиян Станев, старши инспектор в сектор „Пътна полиция": Товарният автомобил ГАЗ 53 действително е доста на възраст. На място е установено, че не е преминал годишен технически преглед.

След вчерашната трагедия хората от „Долапите" настояват да се поставят знаци за ограничаване на скоростта, защото в района има детска градина и училище.

Георги Георгиев: Просто трябва да има един знак, че улицата е стръмна, с еди колко си процента наклони и това е.

От кметството вече са обсъдили с пътните полицаи предложенията си за обезопасяване на улиците.

Светлин Савов, кметски наместник на кв. "Долапите": За регулиране на кръстовището, за подновяване на пътните маркировки, за ограничителни знаци. Да могат да бъдат внесени в комисията и на следващ етап да бъдат изпълнени.

Разследването по случая продължава, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза. При доказване на вината на шофьора, законът предвижда затвор от 3 до 15 години и лишаване от право да управлява превозно средство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спрягат ли Цацаров за шеф на КПКОНПИ?
Спрягат ли Цацаров за шеф на КПКОНПИ?
МВР: Над 180 тежки катастрофи с 11 жертви са станали за последните десет дни
МВР: Над 180 тежки катастрофи с 11 жертви са станали за последните десет дни