НОВИНИ

Шофьорът на автобуса, катастрофирал в Македония: Не съм заспивал

След катастрофата на българския автобус в Македония 17 души са потърсили помощ в "Пирогов". 8 от тях са приети за лечение в болницата. Жената, която беше в най-тежко състояние - е оперирана. Състоянието на останалите пострадали остава без промяна.

bnt avatar logo
от БНТ
19:55, 04.02.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Причина за катастрофата е ТИР, навлязъл в насрещната лента за движение - разказва шофьорът на автобуса на дупнишката фирма "Мегатранс" Любомир Лазаров.

По думите на шофьора инцидентът е бил предизвикан, след като срещу него от насрещната лента за движение ТИР навлязъл частично в неговото платно.

Любомир Лазаров - шофьор: Там е практически малко по-тесен участък. Забелязах, че срещу мене ТИР-а караше в мойто платно....... Имах чувството, че се разминавам с тира на четири пръста разстояние от автобуса и инстинктивно мръднах на десно.И в този момент, където връщам автобуса на платното задницата пада в канавката.

След като изпуснал управлението, автобусът се преобърнал в дерето. Шофьорът е категоричен, че рейсът е бил в изправност. Той каза още, че добре познава пътя, защото е минавал от там стотици пъти.

- Не сте заспивали?

Любомир Лазаров - шофьор: Не въобще...Не може да става въпрос за заспиване.....То 11 часа беше.

Собственикът на дупнишката фирма "Мегатранс" Кирил Илков днес не беше в офиса на фирмата си в дупнишкото село Червен брег. Негови колеги казаха, че спешно е заминал за Крива паланка, във връзка с инцидента.

Прокуратурата в Македония продължава работата по случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Невиждана стачка в Гърция: Ципрас между улицата и кредиторите
Невиждана стачка в Гърция: Ципрас между улицата и кредиторите
Колко са лентите?
Колко са лентите?