НОВИНИ

Оставиха в ареста мъжа, ударил пешеходец

Пловдивският Апелативен съд остави в ареста 27-годишния Иван Янакиев, който блъсна и уби с джипа си възрастен пешеходец в Пазарджик. Инцидентът стана на 18 декември на оживен булевард и според прокуратурата Янакиев е управлявал автомобила си с много над позволената скорост от 60 километра.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ 2
19:00, 29.12.2015 (извънредно)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В съдебната зала днес стана ясно, че на местопроизшествието в момента на катастрофата е преминавала полицейска патрулка. Двамата служители на реда в нея са свидетелствали, че джипът на Иван Янакиев се е движел поне с 90 километра в час. Наблизо е имало и камери за видео наблюдение, чиито записи все още се анализират. Не са готови и резултатите от кръвната проба, взета от водача. Роднините на жертвата се зарекоха, ако те не покажат наличие на алкохол или наркотици, да настояват за ДНК-експертиза на пробата.

„Най-вероятно кръвта му е подменена или в Пазарджик още, или тука. Той изобщо не е виждал какво прави”, каза Еленко Лазаров, син на загиналия.
„Ние сме съгласни на тази ДНК-експертиза, тъй като сме категорични, че пробата не е манипулирана”, заяви Иво Лулчев, адвокат на Иван Янакиев.

Иван Янакиев днес не се яви в съдебната зала. Според полицейската справка той има многобройни нарушения на правилата за движение.

„Пет наказателни постановления, четири влезли в сила, и 11 фиша – нито един платен и 1 принудителна мярка”, обобщи Росен Димов, прокурор в Апелативна прокуратура - Пловдив.

Срещу Янакиев има висящо дело за шофиране след употреба на упойващи вещества. Доскоро е бил и с отнена шофьорска книжка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Духът на Испания завладява НДК на 1-ви януари
"Духът на Испания" завладява НДК на 1-ви януари
Празничното пазаруване - разумно или разточително
Празничното пазаруване - разумно или разточително