НОВИНИ

Шофьорът, причинил катастрофа на "Тракия" с 4 жертви, остава в ареста

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста шофьора, причинил тежката катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха четирима души, сред които и дете.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:03, 12.07.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
шофьорът причинил катастрофа тракия жертви остава ареста

Двегодишният син, тъщата и двете сестри на съпругата на Джамал Караджа загинаха в ранните часове на 1 юли, когато управляваният от него "Фолксваген Транспортер" се преобърна на магистрала "Тракия" близо до Пловдив.

По показания на свидетел, управлявал колата си непосредствено след двамата участници в произшествието – камион и вана на Караджа, и двете возила са го изпреварили на магистралата, докато той е карал със скорост 110 км/ч.

Камионът е бил паркиран в аварийната лента, а според защитата двете му колела са били на пътното платно на крайната дясна лента, в която е карал подсъдимият. Има свидетел, макар и непосредствен очевидец, който е видял камиона да влиза или да излиза в аварийната лента.

Точно закачането на каросерията на камиона от лекия автомобил е причинил инерционното движение, което го обръща и причинява тежките щети.

;

Макар че Джамал Караджа е гражданин на Германия, роден и постоянно живеещ там със семейството си, което означава, че спрямо него важи европейска заповед за арест, съдът реши, че има опасност той да се отклони и го остави зад решетките.

Според прокурора Николай Божилов, разследването е все още на ранен етап.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тролей тръгва по маршрута на трамвай № 6 в „Лозенец“
Тролей тръгва по маршрута на трамвай № 6 в „Лозенец“
Протест пред ВСС срещу нови правомощия на частните съдебни изпълнители
Протест пред ВСС срещу нови правомощия на частните съдебни изпълнители