НОВИНИ

Шоколадова фабрика е първата жертва на глобалната кибератака в Австралия

Шоколадова фабрика на Кедбъри (Cadbury) стана първата австралийска жертва на кибератаката, заляла света вчера, съобщи синдикален представител, цитиран от Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
10:28, 28.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
шоколадова фабрика първата жертва глобалната кибератака австралия

Хакерското нападение вече засегна компютри на най-голямата руска петролна компания Роснефт, на украински банки и международни компании, заразявайки ги с вирус, подобен на Уонакрай (WannaCry), който миналия месец порази над 300 000 компютъра.

Производството на завода на Кедбъри в островния щат Тасмания е спряно късно снощи след срив на компютърните му системи, посочи Джон Шорт, щатски секретар на Австралийския профсъюз на работещите в промишлеността.

Монделийз (Mondelez), компанията собственик на Кедбъри, съобщи, че служителите й в различни региони се сблъскват с технически проблеми, но не е ясно дали това се дължи на кибератаката.

Заводът на Кедбъри, в който работят около 500 души, произвежда около 50 000 тона шоколадови изделия годишно, повечето от които се продават в Австралия. Днес сутринта производството остава спряно и не се знае кога ще бъде възобновено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжът, който нападна незрящи туристи в Несебър, с още едно обвинение
Мъжът, който нападна незрящи туристи в Несебър, с още едно обвинение
Видинчанка подкрепи Прозорец към родината
Видинчанка подкрепи "Прозорец към родината"